6 greşeli pe care le faci când te dai cu parfum

  • 312 afişări
6 greşeli pe care le faci când te dai cu parfum

13 iunie 2018

Parfumul este unul dintre cele mai subtile şi esenţiale accesorii. Acesta trebuie să se potrivească stilului tău şi personalităţii, astfel încât oamenii să-şi aducă aminte întotdeauna de aroma ta.

Ceea ce poate mirosi minunat pe una dintre prietenele tale, poate avea un miros diferit pe pielea ta aşa că, trebuie să fii foarte atentă cum îţi alegi parfumul. Bineînţeles, trebuie să experimentezi diferite tipuri şi branduri până când îl vei găsi pe cel care să ţi se potrivească perfect.

 Iată cele mai frecvente greşeli care pot fi făcute în momentul utilizării unui parfum.

Te dai cu parfum peste tot. Dacă vei face acest lucru, vei vedea că o cantitate mare de parfum va fi irosită în aer. Există şi o vorbă: „Aplică parfum acolo unde vrei să fii sărutată”. Cele mai bune locuri pentru aplicarea parfumului sunt după ureche, în spatele gâtului, la încheietură sau în spatele genunchiului.

Îţi parfumezi hainele. Toate parfumurile au în compoziţia lor un anumit procent de ulei şi, pe lângă faptul că pot păta atunci când sunt aplicate pe materiale textile, uneori, acele pete, pot fi foarte greu de scos.

Aplici parfum fără să hidratezi pielea. Dacă pielea ta este uscată, parfumul nu se va putea menţine pe piele şi se va evapora mult mai repede. Ideal este ca, după duş, să hidratezi pielea pentru un efect de lungă durată. De altfel, poţi achiziţiona o loţiune de corp din aceeaşi gamă ca parfumul pentru un miros mai puternic.

Freci parfumul pe piele. Dacă aplici parfum pe încheietură şi după freci încheieturile între ele este greşit! Trebuie să tamponezi delicat parfumul de pe încheietură pentru a evita iritaţiile şi pentru a menţine mirosul mai mult timp.

Nu şti ce produs cumperi. Există doar 5 concentraţii de parfum, în funcţie de conţinutul de ulei:

  • Un parfum cu o concentraţie de 25% ulei îşi va menţine mirosul pe piele între 9h şi 16h. Bineînţeles, acestea sunt şi cele mai scumpe.
  • Apa de parfum cu o concentraţie de 10-20% îşi va menţine mirosul pe piele aproximativ 6h.
  • Apa de toaletă cu o concentraţie de 8-10% îşi va menţine mirosul pe piele aproximativ 4h.
  • Apa de colonie are o concentraţie de 5% şi-şi menţine mirosul pe piele între 2h şi 4h.
  • Apa rece are o concentraţie de1-3% şi nu-şi menţine mirosul mai mult de 1h.

Uiţi să reaplici. Nu contează cât de hiratată eşti. Cert este că, o dată la 4h sau 8h trebuie să reaplici parfumul pentru că, acesta îşi poate pierde mirosul foarte repede având în vedere faptul că luăm contact cu multe obiecte din jurul nostru. Recomandat este să ai de fiecare dată în geantă mostre pentru a putea realiza acest lucru.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!