Tendinţele în materie de tunsoare, culoare şi styling pentru toamnă-iarnă 2018-2019. Ce recomandă hairstyliştii

  • 541 afişări
19 octombrie 2018 Cristiana Trifu
Tendinţele în materie de tunsoare, culoare şi styling pentru toamnă-iarnă 2018-2019. Ce recomandă hairstyliştii

Galerie foto

Tendinţele în materie de tunsoare 2018/2019Tendinţele în materie de tunsoare 2018/2019Tendinţele în materie de tunsoare 2018/2019Tendinţele în materie de tunsoare 2018/2019

Tunsorile din 2019 au la bază trei elemente cheie: textură, mişcare, naturaleţe.

„O femeie care-şi taie părul, este o femeie care îşi va schimba viaţa” - Coco Chanel.

Când vrei să fii vizibilă, să te remarci, uneori e suficient să ai o tunsoare potrivită. Completată de un aspect îngrijit, de stil şi de o prezenţă plăcută. Iar moda e mereu surprinzătoare. Ne provoacă mereu. Noile tendinţe te pot pune uneori în dificultate, iar alegerile tale s-ar putea să dea greş. De aceea ai nevoie de EL, de hairstylist. Doar acesta te va putea sfătui cel mai bine, cum să-ţi schimbi look-ul. Şi de ce nu... şi viaţa!

Gabriel Ilie, stilist Londa Professional, ne împărtăşeşte toate veştile bune despre trendurile 2019 în materie de tunsoare.

Ce tunsori se poartă în 2019?

Trendurile în materie de tunsoare sunt de fapt, direcţii ce au fost gândite pentru a putea fi transpuse pe fizionomia oricărei femei. Astfel încât să se creeze o armonie.
Pentru 2019 putem vorbi despre forme geometrice şi textură. Femeile au ca surse de inspiraţie, de cele mai multe ori, persoanele publice din toată lumea.  Atenţie! „Ce se poartă" cu „cine poartă ", să fie în concordanţă. Nu tuturor li se potriveşte o anumită tunsoare.

Tunsorile din 2019 vor arăta aşa:

- boburi perfect simetrice, fie ca sunt în linii drepte pentru a oferi tunsorii greutate, fie că vom vedea textură;
- vom revedea tunsoarea pixie mai des pe stradă (un plus, când vine vorba de atitudine);
- păr lung.

Pe scurt: ca şi elemente standard în ceea ce priveşte direcţia pentru 2019 în materie de tunsoare vorbim de textură, mişcare şi naturaleţe.

“Încă de când practic această meseria am susţinut că trendurile în materie de tunsoare, culoare sau styling sunt de fapt direcţii ce au fost gândite pentru a putea fi transpuse pe fizionomia oricărei femei, astfel încât să se creeze o armonie. Faptul că fiecare hairstylist reuşeşte să realizeze un look final purtabil şi modern în acelaşi timp, are legătură directă cu direcţiile prezentate atât în trecut cât şi în prezent.

Trecând către 2019, în tunsoare, putem vorbi despre forme geometrice şi textură (acestea fiind guidline-urile de urmat). În prezent consider că femeile au ca surse de inspiraţie persoanele publice din toata lumea, şi este oarecum în trend ca "ce se poartă" cu "cine poartă" să fie în concordanţă. Pentru anul 2019 vom vedea boburi perfect simetrice, fie că sunt în linii drepte pentru a oferi tunsorii greutate, fie că vom vedea textură. Vom revedea tunsoarea pixie mai des pe stradă ( ceea ce mă bucură deoarece consider că aceasta este un plus când vine vorba de atitudine) şi, bineînţeles că vom avea şi părul lung, dar că şi elemente standard în ceea ce priveşte direcţia pentru 2019 în materie de tunsoare vorbim de textură, mişcare şi naturaleţe.

Pedalând către culoare pentru 2019, ei bine, aici lucrurile se împart pentru că "ce se poartă" este maleabil şi poate fi adaptat. Din punctul meu de vedere, trecând puţin prin ce va urma în 2019, vedetă vor fi culorile pastel când vorbim de blond, nu vom părăsi zona de foarte deschis, doar îi vom da un plus de culoare. De partea opusă putem vorbi de culori vibrante spre cele intense, neon, de tipul galben, verde, magenta, albastru; dar nu scoatem din discuţie culorile naturale ce oferă părului personalitate doar prin contactul cu vopseaua. Indiferent de culoarea aleasă aceasta trebuie să fie în armonie atât cu look-ul final al unei femei, cât şi cu atitudinea acesteia, deoarece ţelul fiecărui hairstylist este ca la final plăcerea şi mulţumirea să fie de ambele părţi.

În zona de styling putem vorbi de interpretare, deoarece indiferent de direcţie sau tendinţă consider că este mult mai important ca în momentul în care te apuci de aranjat părul să cunoşti detalii despre locaţie , vestimentaţie, eveniment, şi după aceea să te apuci în a realiza o coafură”, spune stilistul Gabriel Ilie.

"Atât tunsoarea, cât şi culoarea, dar şi stylingul se raportează clar la forma feţei."

“În materie de coafură pentru toamnă-iarnă 2018-2019 hairstiliştii recomandă mai multe forme de tunsoare care să înfrumuseţezeşi întinerească trăsăturile doamnelor şi domnişoarelor. Dacă doriţi să fiţi în tendinţe trebuie să stiţi că punctul forte al acestei perioade este îngrijirea părului. Şi aici vorbim despre vopsea, şampoane, măşti şi seruri de calitate.

Calitatea părului face diferenţa şi scoate în evidenţă tunsoarea. Pentru părul lung liniile rămân pe graduare, cu zone mai scurte pe top şi cu bretoane xxl. Ele pot fi purtate atât pe drept, cât şi pe onduleuri foarte mari, dând impresia de cascadă.

Tunsorile pentru păr mediu sunt la mare căutare acum. Se renunţă treptat la părul foarte lung şi fără formă. În zona de mediu avem toate formele de bob, exceptând cel asimetric. Se optează pentru forma exterioară de pătrat sau drept. Avem lungimi care depăşesc maxilarul şi pot ajunge pe umeri. Cărarea poate fi pe mijloc cu un styling ondulat sau cărare într-o parte, adâncă, cu o coafură pe neted. Aici regăsim bretonul scurt sau foarte scurt care este în tendinţe.

Pentru părul scurt avem forme cu breton lung care intră în ochi, plin pe exterior şi foarte texturat în interior. Tunsorile urmăresc trăsăturile feţei şi scot în evidenţă ochii, pomeţii sau buzele. Stylingul poate fi uşor neglijent ondulat sau neted îndreptat cu stylerul.

În zona de hair up sau styling pentru un eveniment, în funcţie de lungime, culoare şi textură putem să optăm în 2019 pentru părul buclat, fie cu bigudiuri, fie cu ondulatorul. Buclele lejere rămân în tendinţe şi în acest sezon. Părul prins la spate în zona occipitală este în tendinţe. Textura poate fi atât ondulată cât şi netedă. Pentru a evidenţia şi mai mult prinsul apelăm la accesorii pentru a personaliza coafura. Părul creţ sau afro revine în forţă, ca şi styling. Este destul de îndrăzneţ, dar dacă trăsăturile feţei îţi permit nu trebuie să eziţi să îl porţi.

Atât tunsoarea, cât şi culoarea, dar şi stylingul se raportează clar la forma feţei.

Ovalul ne permite să ne jucam mult cu bretonul în toate lungimile lui, cu graduare pe top şi lungimi, iar ca styling beach waves şi mişcare multă în păr.

Faţa pătrată necesită bretoane lungi şi asimetrice cu cărare pe o parte sau iîncadrarea feţei cu laterale lungi, cărare pe mijloc, care să taie din pătratul feţei. Styling neted.

Faţa rotundă nu prea iţi permite breton. Are nevoie de tunsori cu graduare pe top, laterale filate sau  în trepte care să taie din rotunjimea feţei. Trebuie să tindem spre a ovaliza faţa şi atunci prin formă creăm volum în vârful capului şi texturăm lateralele”, recomandă Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hairstylişti WELLA Professionals.

Foto Hepta

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: tunsoare