Ingrediente naturale anti-aging în produsele de îngrijire BIO

  • 74 afişări
Ingrediente naturale anti-aging în produsele de îngrijire BIO

12 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Cine spune că nu poţi fi folosi doar ingrediente naturale pentru un ten de invidiat? Ei bine, există multe alternative şi extracte naturale care pot ameliora semnele trecerii timpului.

Un ten sănătos şi luminos este de fapt un ten care are un nivel de hidratare optim. Apa este o sursă indispensabilă vieţii, un element esenţial pentru celulele pielii.

Pielea lipsită de fermitate, fără tonus şi elasticitate, reprezintă unul dintre primele semne ale procesului de îmbătrânire. Pentru că, odată cu trecerea timpului, pielea îşi pierde din strălucire şi din luminozitate. Ridurile pot apărea şi la vârste mai puţin înaintate, fiind cauzate de un stil de viaţă nesănătos şi de stres.

            Experţii Naturys Romania atrag atenţia asupra faptului ca prea multă agitaţie şi prea multă tensiune lasă urme vizibile asupra tenului tău.

"Nivelul de nutrienţi din corp scade şi pielea se deshidratează. Dacă eşti foarte stresată, corpul foloseşte mai multă vitamina C şi mai mult magneziu ca să producă cortizol, adrenalina şi noradrenalaina," spune Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

            Există însă câteva ingrediente antiaging recunoscute ca având efecte de ameliorare a semnelor îmbătrânirii. Acestea sunt ideale în prevenirea procesului de îmbătrânire progresivă a pielii cauzată de trecerea timpului şi de expunerea la razele UV.

Transformă-ţi rutina de beauty cu ajutorul acestor ingrediente organice!

Izoflavone din soia - substanţele extrase din proteinele de soia funcţionează pe post de antioxidanţi, protejând împotriva radiaţiilor ultraviolete şi împotriva altor surse de radicali liberi. De asemenea, reduc hiperpigmentarea cutanată şi luptă împotriva factorilor care accelerează procesele de îmbătrânire cutanată.

Mur pitic arctic - este o plantă de culoare galbenă care creşte în Laponia. Conţine acizi graşi esenţiali (EFA) care asigură refacerea barierei lipidice de la nivelul pielii, având de asemenea un conţinut bogat de tocoferoli şi provitamina A.

Unt de Karite - cu un conţinut bogat de lipide recunoscute pentru acţiunea lor nutritivă, emolientă, tonifiantă şi elasticizantă, protejează în mod natural pielea împotriva efectelor dăunătoare ale radiaţiilor solare şi a procesului de îmbătrânire cutanată.

Ulei de jojoba - datorită compoziţiei sale, are o capacitate foarte mare de absorbţie epidermică precum şi o acţiune filmogenă importantă. Este recunoscut datorită proprietăţilor sale protective, nutritive, emoliente, antibacteriene şi datorită efectului de protecţie împotriva razelor UV.

Vitamina E - este un puternic antioxidant datorită uleiurilor şi grăsimilor, fiind implicată în procesele de reparare şi regenerare a ţesuturilor. Previne procesul de îmbătrânire prematură a pielii, protejând împotriva atacului radicalilor liberi, având totodată o acţiune hidratantă.

Ulei de măsline - are proprietăţi emoliente şi protejează împotriva razelor solare.

Ulei de avocado - asigură o acţiune emolientă, regenerantă şi protectivă, jucând un rol important în lupta împotriva razelor solare. Uleiul de Avocado este indicat în special în îngrijirea pielii uscate şi deshidratate.

Germeni de grâu - cu un conţinut bogat de vitamine esenţiale, printre care cea mai importantă fiind vitamina E, reprezintă un puternic antioxidant natural. Favorizează regenerarea celulară a pielii şi ajută reacţiile de oxidoreducere care inactivează radicalii liberi, principalii factori responsabili pentru îmbătrânirea cutanată

Extract de Ginseng - este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, stimulante, tonifiante, elasticizante şi eutrofice. Acest extract are efecte benefice în prevenirea apariţiei ridurilor, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

Alege produse de îngrijire bio care conţin aceste ingrediente pentru a-ţi tonifia si revitaliza tenul!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ingrijire , produse , ten