Pas cu pas: cum să arăţi impecabil, la birou

  • 314 afişări
Pas cu pas: cum să arăţi impecabil, la birou

08 ianuarie 2018 Alexandra Necsoiu

7 secunde. Atât durează să ne facem o primă impresie despre o persoană şi, tot atât, să lăsăm o impresie bună celor din jurul nostru. Doar 7% din comunicarea interpersonală se bazează pe cuvinte, restul fiind comunicare paraverbală, incluzând aici gesturile, poziţia corpului şi aspectul general. Şi mai important de ştiut, mai ales într-un mediu de business, este că această primă impresie este destul de greu de schimbat. De aceea, atenţia la detalii devine esenţială dacă ne dorim să fim o prezenţă plăcută la birou şi să transmitem încredere colegilor şi colaboratorilor.

 

The Big Picture

”Machiajul de la birou trebuie să pună în evidenţă frumuseţea naturală a chipului, să fie discret, dar corect realizat şi să reziste întreaga zi. Acestui tip de machiaj i se aplica foarte bine zicala ”less is more”, pentru că ideea este să obţinem rezultatul perfect fără să încărcăm chipul şi fără accente stridente şi fără culori tari”, spune Ioana Hăndăbuţ, specialist Profihairshop.

Care sunt condiţiile obligatorii ca să nu dăm greş în realizarea unui machiaj potrivit pentru o zi spornică la lucru?

”Cel mai important este să folosim produse de calitate foarte bună, pentru că ele ne ajută să obţinem acele accente subtile care imprimă machiajului aspectul natural, dar care să reziste pe parcursul zilei. În al doilea rând, trebuie să avem o sursă adecvată de lumină atunci când realizăm machiajul, pentru că altfel riscăm să ”scăpăm” o cantitate prea mare de fard pentru ochi sau de blush, care să compromită rezultatul. Nu în ultimul rând, trebuie să optăm pentru o rutină cât mai simplă, pentru a ne putea încadra într-un interval de timp rezonabil, de 5 – 10 minute pentru un machiaj complet”, spune specialistul.

Machiajul, pas cu pas

Înainte de a trece la machiajul propriu-zis, aplică o cremă hidratantă, prin masare uşoară.

Soluţii inspirate:

APHRODITE, Crema de zi Hidratare si Stralucire 

Poţi trece apoi la aplicarea fondului de ten sau a pudrei, într-o nuanţă naturală. Ai grijă, prea mult fond de ten, în lumina din birou, poate crea un efect prea încărcat! ”Putem pune puţin blush, pentru a accentua în mod discret trăsăturile feţei, cu grijă să alegem nuanţa potrivită. Conturarea excesivă a feţei nu este potrivită pentru birou”, spune specialistul.

Soluţii inspirate:

EVAGARDEN, Perfect Skin, Fond de Ten

EVAGARDEN, Smoothing, Fond de ten compact cu efect de netezire

EVAGARDEN, Extreme, Pudra lejera tip pulbere

EVAGARDEN, Superpearly, Pudra iluminatoare 920

EVAGARDEN, Fard de obraz Silky 310 Rosette

Cea mai bună recomandare pentru a pune în evidenţă ochii este un fard cât mai simplu, în culori calde, pastelate. Nuanţele apropiate de culoarea pielii tale sunt, fără îndoială, alegerea potrivită: maroul pentru un ten mai închis ori culoarea piersicii pentru un ten deschis. Culorile tari, potrivite unui machiaj de weekend sau unei ocazii speciale, nu sunt recomandate pentru birou (verde, albastru, violet).

Soluţii inspirate:

EVAGARDEN, Fard de pleoape Mat, 102N Dusty Coral

EVAGARDEN, Fard de pleoape Mat, 110 Tannin Brown

EVAGARDEN, Nude, Paleta farduri de pleoape, 402,10 nuante

”Atenţie la tipul de mascara pe care îl alegem pentru birou, un produs nepotrivit sau o cantitate prea mare poate ruina tot efortul de a avea un machiaj adecvat”, spune Ioana Hăndăbuţ. Ideal ar fi ca tipul de mascara folosit să fie unul pentru alungire şi nu pentru volum, pentru acesta din urmă  riscă să ne încarce prea mult genele.

Soluţii inspirate:

EVAGARDEN, Longer Lash, Rimel efect de alungire 015

Nu în ultimul rând, rujul pe care îl folosim trebuie să păstreze acelaşi accent discret, fiind recomandate în special rujurile mate sau cremoase, în nuanţe cât mai naturale. ”Nu sunt inspirate nici nuanţele puternice, nici gloss-urile la birou, pe acestea pe putem păstra pentru ieşirile de weekend”, spune specialistul Profihairshop.

Soluţii inspirate:

EVAGARDEN, BB Ruj, 580 Peach Blossom

EVAGARDEN, Ruj fluid, 32 Rose Cloud

EVAGARDEN, Sensorial, Ruj, 449 Quarz

Fii pregătită pentru retuşuri

Deşi ar trebui să nu îţi ia mai mult de 10 minute să îl faci, machiajul ar trebui să reziste bine întreaga zi, iar pentru aceasta specialistul recomandă alegerea unor produse de bună calitate.

Chiar dacă ştii să te machiezi corect şi ai produsele potrivite, nu strică să îşi faci un mini-kit de birou, pe care să îl ai cu tine în geantă pentru mici retuşuri: o mascara, un ruj şi o pudră de faţă. Te poate salva înaintea unor prezentări, întâlniri importante sau ori de câte ori machiajul nu stă cuminte, la locul lui!” recomandă Ioana Hăndăbuţ.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: birou , machiaj , specialist