Remedii naturale pentru un ten lipsit de fermitate şi elasticitate

  • 131 afişări
Remedii naturale pentru un ten lipsit de fermitate şi elasticitate

16 aprilie 2018 Alexandra Necsoiu

Odată cu trecerea timpului, pielea îşi pierde din strălucire şi din luminozitate. Primele semne ale procesului de îmbătrânire pe care nu trebuie să le treci cu vederea? Pielea lipsită de fermitate, fără tonus şi elasticitate.

“Procesul de îmbătrânire al pielii este un fenomen biologic inevitabil, care se produce într-un ritm şi într-un mod diferit în funcţie de patrimoniul genetic al fiecăruia.  Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producţia de colagen şi de acid hialuronic scade semnificativ. Astfel, pielea se deshidratează, îşi pierde elasticitatea, fermitatea, şi încep să apară liniile fine şi ridurile,” explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Natura îţi vine în ajutor cu remedii preţioase cu propietăţi anti-aging şi efect de lifting! Acestea atenuează ridurile de expresie, conferă strălucire şi lasă pielea netedă.

“Pentru a ameliora aspectul ridurilor cauzate de trecerea timpului este important să introduci în rutina ta produse de îngrijire cu propietăţi anti-aging.  Există o serie de ingrediente naturale ideale pentru a contracara efectele procesului de îmbătrânire progresivă a pielii cauzată de trecerea timpului şi de expunerea la razele UV,”  recomandă Diana Marandiuc.

Iată o serie de ingrediente naturale cu efect de lifting asupra tenului tău!

  • Ginseng Siberian - un ingredient ce întăreşte capacitatea organismului de a se adapta la factorii de stres interni şi externi şi de a întări sistemul imunitar. Extractul de gingseng Siberian are efecte revitalizante, stimulante şi tonifiante asupra tenului!
  • Mazăre – foarte bogată în proteine, planta are puternice propietăţi regenerante şi efecte benefice anti-îmbătrânire. În plus, conferă pielii o mai mare elasticitate şi redă supleţea şi fermitatea ţesuturilor cutanate, având efect de lifting.
  • Ulei de soia – bogat în acizi graşi esenţiali, săruri minerale, oligoelemente, lecitină, Vitaminele A şi E. Are proprietăţi emoliente, nutritive şi mineralizante. Asigură un nivel optim de hidratare, protejează filmul hidrolipic al pielii şi îi redă elasticitatea şi supleţea pierdute.
  • Hamamelis - o plantă cunoscută încă din Antichitate datorită proprietăţilor sale terapeutice şi regenerante. Bogată în flavonoide, pectine şi mucilagii, stimulează formarea epiteliului şi îmbunătăţeşte microcirculaţia. Este recunoscut datorită acţiunii sale tonifiante, astringente, cicatrizante şi împotriva petelor pigmentare
  • Unt de Karite - Este un ingredient unic datorită conţinutului foarte mare de substanţe insaponificabile (de la 4% până la 18%), esenţiale pentru îmbunătăţirea fermităţii şi elasticităţii pielii. Untul de Karite este recunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, cicatrizante, emoliente, calmante, hidratante, regenerante şi reepitelizante.
  • Trandafirul de Damasc - are un conţinut bogat de principii active şi numeroase calităţi, fiind de asemenea, una din cele mai utilizate esenţe florale din cosmetică. Acţionând în perfectă afinitate cu pielea, acesta are proprietăţi calmante, astringente, cicatrizante şi antiinflamatoare. În plus, previne procesul de îmbătrânire şi formarea de riduri, tonifiând ţesuturile.
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: imbatranire , ten , piele , proces , remedii