8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle

  • 263 afişări
16 mai 2018
8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle

Galerie foto

8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle (galerie foto) 8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle (galerie foto) 8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle (galerie foto) 8 reguli pe care invitaţii sunt obligaţi să le respecte la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle (galerie foto)

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor uni destinele sâmbătă, 19 mai, la Castelul Windsor, în faţa a peste două mii de invitaţi.

Cuplul regal a invitat toţi prietenii apropiaţi şi membrii familiei, alături de organizatori ai fundaţiilor caritabile, iar cum fiecare eveniment regal are propriile reguli, există şi în acest caz câteva pe care experţii de etichetă susţin că invitaţii trebuie să le urmeze, chiar dacă nu fac parte din familia regală.

  1. Nu purta tocuri înalte, ţinute vulgare, picioare goale sau bijuterii stridente.

“Aş atrage atenţia cu privire la colier şi decolteu. Nu arăta prea mult”, povesteşte Alexandra Messervy, Chief Executive The English Manner, , potrivit InStyle. “Nu opta pentru pantofi cu toc înalt. Gândeşte-te nu doar la confort, ci şi la invitaţi. Nu trebuie să-i eclipsezi. Optează pentru bijuterii şi culori discrete şi nu veni niciodată cu picioarele goale”, a continuat aceasta.

 

  1. Poartă o pălărie.

În timă ce decolteurile sunt excluse din peisaj, o pălărie sofisticată poate atrage atenţia fără prea mult efort.

“Am văzut că invitaţiile cer uniforme şi costume pentru băbaţi şi rochii cu pălării pentru doamne. O regulă de bun simţ: se cere ca invitatul să aibă cunoştinţe cu privire la formalitatea ocaziei. Se presupune că a făcut un efort, din moment ce gazda a avut intenţia de a-i trimite o invitaţie”, povesteşte Alexandra.

 

  1. Sau o tocă fantezistă.

Din ce în ce mai mult vedem cum pălăriile sunt înlocuite de toci fanteziste când vine vorba de evenimente regale. Inclusiv Meghan Markle a purtat un astfel de model, dar cu toate acestea, pălăriile rămân considerate mai formale şi tradiţionale.

“Nu încurajez pentru tocile fanteziste, dar se pare că iau locul pălăriilor clasice, fiind considerate modern. Pălăriile se potrivesc perfect atât cu rochiile de zi, cât şi cele de seară”.

 

  1. Asigură-te că pălăria nu este prea mare.

Dimensiunile pălăriei nu trebuie să fie exagerate, mai ales că sunt şanse foarte mari ca din cauza acesteia, să le blochezi vederea altor invitaţi.

“În cazul unei nunţi regale trebuie să ne amintim că nimeni nu vrea să piardă vreun detaliu. Evită borurile late sau pălăriile foarte înalte”, punctează Alexandra.

 

  1. Cunoaşterea protocolului de bază.

Deşi protocoul regal sună puţin înfiorător şi vag, nu este deloc dificil. Trebuie doar să fii politicos, să te laşi purtat de indicii şi să faci o plecăciune sau reverenţă atunci când momentul o cere.

“Dacă invitatul se află în prezenţa sau este introdus unui membru al familiei regale, nu trebuie să facă o reverenţă sau plecăciune dacă este din altă ţară”, explică Alexandra Messervy. “Dar este politicos să o faci pentru a arăta că eşti manierat. Niciodată să nu vorbeşti înainte şi niciodată să nu dai mâna dacă acel membru din familia regală nu a intenţionat să facă acest gest în privinţa ta”.

 

  1. Uită de selfie-uri.

Adu-ţi aminte că nu ai niciun motiv să foloseşti telefonul mobil şi nici nu este timpul să faci live-uri pe Instagram pentru a le arăta prietenilor. Până la urmă, Casa Regală nu permite accesul la eveniment cu telefoane sau camere de fotografiat, din motive evidente, iar singurele fotografii făcute sunt cele oficiale.

 

  1. Nu comite un faux pas major.

La ce se referă mai exact?

“Să vorbeşti cu Regina înainte ca aceasta să-ţi fi vorbit şi, în general, să nu ai un comportament adecvat care, evident, se aplică tuturor”, povesteşte Alexandra.

 

  1. Nu aduce un cadou fizic.

Deşi pare ciudat, Meghan şi Harry au cerut ca invitaţii să facă donaţii. În cazul în care aceştia vor veni cu un cadou material, gestul va fi văzut ca lipsă de respect.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!