Blondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsul

  • 201 afişări
26 septembrie 2018

Blondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsul

Galerie foto

Blondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsulBlondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsulBlondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsulBlondele sau brunetele? Ce fel de femei au cel mai mare succes la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă au răspunsul
 
 "Blondes have more fun, but brunettes are smarter".  De câte ori nu ai auzit asta?
 
Foto: Hepta
Un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Westminster, publicat în Journal of Psychology, a demonstrat că, în ciuda aparenţelor, bărbaţii se pare că preferă brunetele.
 
Pe scurt, cercetătorii au ales o femeie frumoasă şi au trimis-o în mai multe cluburi. Femeia a purtat o perucă blondă, apoi una bruneta şi, la urmă, una roşcată. Echipa de cercetători a notat de câte ori a fost abordată de bărbaţi în varianta blondă, brunetă şi roşcată, iar rezultatul a fost inedit: femeia a fost abordată de cele mai multe ori în versiunea brunetă.
 
Bărbaţii şi-au motivat ulterior alegerea spunând că în versiunea bruneta femeia le-a dat impresia ca e mai atractivă, inteligentă, "de neabordat" (o trasatura considerată pozitivă) şi "de încredere". Despre versiunea blondă au spus că parea prea "prostuţă", iar despre cea roşcată că părea prea "temperamentală" şi "intimidantă".
 
Preferintele s-au păstrat chiar şi atunci când studiul a fost repetat în Franţa şi Statele Unite, precum şi în unele ţări precum Norvegia sau Suedia. 
 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: bruneta , blonda