Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare

  • 53 afişări
13 februarie 2018
Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare

Galerie foto

Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare (galerie foto)Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare (galerie foto)Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare (galerie foto)Cum sunt reprezentaţi Barack şi Michelle Obama în portretele prezidenţiale. Au stârnit controverse pe reţelele de socializare (galerie foto)

National Portrait Gallery a prezentat luni portretele fostului preşedinte şi primei doamne a SUA, Barack şi Michelle Obama, subiect foarte controversat de altfel.

După un an de când au părăsit Casa Albă, colecţia de portrete prezidenţiale se măreşte cu încă două tablouri pictate de artiştii Kehinde Wiley şi Amy Sherald în care sunt surprinşi Michelle şi Barack Obama.

Portretul în care este reprezentat Barack Obama este semnat de artistul afro-american Kehinde Wiley, iar fostul preşedinte este văzut aşezat pe un scaun, cu un fundal vegetal foarte colorat, ceea ce contrastează sobrietatea celorlalte portrete. La rândul său, Michelle Obama este reprezentată aşezată pe un scaun şi îmbrăcată într-o rochie lungă, albă, cu elemente grafice.

„Michelle Obama este o femeie în care se poate vedea reflectată oricare altă femeie”, a declarat pictoriţa Sherald, autoare a portretului.

Picturile au suscitat atât aplauze cât şi critici, devenind virale pe reţelele de socializare.

Foto: Hepta

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!