Andreea Berecleanu, despre felul în care îşi creşte copiii: "Habar nu am dacă psihologii sunt de acord"

  • 1353 afişări
05 noiembrie 2018
Andreea Berecleanu, despre felul în care îşi creşte copiii: "Habar nu am dacă psihologii sunt de acord"

Galerie foto

Andreea Berecleanu, superbă în costum de baieAndreea Berecleanu, superbă în costum de baieAndreea Berecleanu, superbă în costum de baieAndreea Berecleanu, superbă în costum de baie
 
La 43 de ani, este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România.
 
Andreea Berecleanu a dezvăluit pe reţelele de socializare că îşi creşte copiii exact aşa cum a fost şi ea crescută de părinţii săi. Ştirista se declară o mamă modernă pentru Eva Şi Petru.

„Am crescut într-o familie unde se cânta şi se dansa. Adormeam, copil fiind, cu muzica în suflet, auzeam paşii de dans în vis. Aşa i-am crescut şi pe copiii mei. Dansează la toate petrecerile şi la toate nunţile, stau negreşit până dimineaţa, adorm pe unde apucă, fericiţi. Aşa cum şi eu, pe vremuri, în drumul înapoi spre casă de la vreo petrecere, puneam capul pe bancheta din spate a maşinii anilor ‘80 şi eram cel mai fericit copil din lume. Habar nu am dacă e bine sau nu, dacă psihologii de azi sunt de acord cu acest tip de comportament. Ceea ce ştiu este că dragostea parinţilor mei şi a mea pentru copiii mei, dorinţa de a se bucura alături de noi, îi hrăneşte ca adulţi. Şi, din când în când, îşi iau din aceste rezerve de fericire”, a spus Andreea Berecleanu pe contul personal de Instagram. 

De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat?
 
Andreea Berecleanu şi-a retras copiii din şcolile de stat. Eva şi Petru au urmat cursurile şcolii britanice. Într-un interviu recent pentru cristinastanciulescu.ro (#mamecuclasă) Andreea a explicat pentru prima oară de ce a luat această decizie.
 
Andreea Berecleanu îşi doreşte tot ce-i mai bun în materie de educaţie pentru cei doi copii ai ei, Eva (17 ani) şi Petru (13 ani), de aceea ştirista a luat decizia de a-i retrage de la şcolile de stat şi de a-i înscrie într-o instituţie privată, cu predare în limba engleză.

Eu am renunţat la programa româneasca când Eva era în clasa a VII-a, primul semestru, şi Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe şanse şi nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor. Şcoala britanică este complet diferită de şcoala românească. Toate materiile sunt studiate în limba engleză, examenele sunt aceleaşi ca şi pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări  se face de către o comisie britanică. Abordarea este diferită, conţinutul informaţiei este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai uşoară, dar cu siguranţă mai prietenoasă şi mai logică decât în manualele romaneşti. În plus, cel puţin în ce priveşte manualul de limba română, cel pe care am apucat să-l descopăr cât Eva era încă în sistemul de stat, este dezamăgitor.”

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!