6 motive să mergi la mare în România de 1 mai

  • 320 afişări
6 motive să mergi la mare în România de 1 mai

27 aprilie 2015

Nu te-ai organizat din vreme să îţi rezervi un sejur în străinătate în mini-vacanţa de 1 mai? Nu-i nimic, poţi merge pe litoralul Mării Negre. Şi avem 6 motive ca să faci asta.

Ajungi repede la Mamaia, Constanţa sau Eforie Nord. Într-un final, anul acesta poţi face aproximativ 2 ore până la mare, pe autostradă (iar taxa de pod va putea fi plătită prin SMS, pentru a se evita blocajul).

Va fi cald: da, după atâtea săptămâni cu ploaie şi nori, 1 mai ne promite soare şi temperaturi suficient de bune pentru plimbări în pantaloni scurţi şi tricou. Iar o mini-vacanţă poate fi potrivită pentru a-ţi scoate "la plimbare" cele mai noi ţinute achiziţionate, topul asimetric, jeanşii largi şi costumul de baie cu imprimeuri haioase.

Petrecerile: da, anul acesta, în weekendul de 1 mai vom avea parte de o mulţime de petreceri pe plajele din Năvodari, Mamaia, Constanţa, Vama Veche. Un festival interesant de urmărit: Sun Waves www.sunwaves-fest.com, care are loc de pe 30 aprilie până pe 3 mai.

Întâlnirile cu prietenii vechi. Vacanţele de 1 mai ne aduc aminte de adolescenţă, de petrecerile cu prietenii. Chiar dacă anul aceta vă opriţi la o sticlă de vin pe plajă şi nu mai petreceţi până dimineaţa în Vamă, poveştile cu prietenii au mereu farmec.

O vizită la Dalboca: la o aruncătură de băţ de graniţa cu România găsim fermele de scoici atât de renumite. Vă spunem, nepărat trebuie să încercaţi midiile cu orez, o specialitate bulgărească şi salata de icre.

Poţi folosi timpul pentry a te relaxa la Spa. Recomandarea noastră? Hotel Europa, în Eforie Nord (www.anahotels.ro). La hotel, oricare din cele 221 de camere are vedere la mare, iar la Spa poţi alege dintre zecile de terapii şi masaje (cum vă sună Masajul Shiro Dhara, Masajul Ayurvedic, Masajul Sabai sau Masajul cu Scoici), tratamente faciale şi corporale, împachetări cu nămol sau te poţi relax pur şi simplu la piscină, la saună sau în jacuzzi. Dacă vremea e prielnică, poţi lenevi, cu o carte în mână, într-un hamac din grădinile verzi ale hotelului. Iar la prânz, nu ezita: cere o porţie dublă de cremă de zahăr ars! (Hotelul Europa din Eforie Nord împlineşte anul acesta 50 de ani. Hotelul Europa a fost construit în anul 1965 după planurile celebrului arhitect Cezar Lăzărescu. Hotelul a fost renovat complet în anul 2003, când a fost preluat de ANA Hotels. ANA Aslan Health Spa a fost inaugurat în 2004 ca cel mai complex spa de pe litoralul românesc, atât din punct de vedere al bazei materiale, cât şi din punct de vedere al diversităţii de tratamente oferite, de la cele tradiţionale balneo-terapeutice până la cele de înfrumuseţare şi anti-îmbătrânire marca Ana Aslan, precum şi tratamente de relaxare şi proceduri de întreţinere corporală. Pentru a marca această aniversare, hotelul le-a pregătit o surpriză tuturor oaspeţilor care împlinesc anul acesta 50 de ani şi se cazează minimum o noapte în hotel.)

Foto: Hepta, www.pixelformula.com,www.anahotels.ro  

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: mare , 1 mai , litoral