Eşti la mare şi plouă? Iată 5 locuri secrete pentru tine pe care le poţi vizita

  • 695 afişări
23 iunie 2018
Eşti la mare şi plouă? Iată 5 locuri secrete pentru tine pe care le poţi vizita

În concediul petrecut la mare, ţi se poate întâmpla să te trezeşti dimineaţa şi să constaţi că afară plouă puternic sau că pur şi simplu vremea este mohorâtă, iar soarele se lasă aşteptat. Ştim, nu este ceea ce ţi-ai dorit, însă o zi ploioasă nu ar trebui să te încurce într-atât încât să stai în camera de hotel cu telecomanda în mână, aşteptând să apară soarele dintre nori. 

Dimpotrivă! Te poţi relaxa la un SPA, poţi să experimentezi un nou restaurant şi, de ce nu, poţi vizita cele mai interesante monumente istorice din Constanţa, ca în cazul Moscheii Carol I.

Aşadar, ţi-am pregătit câteva propuneri de petrecere a timpului liber atunci când te afli la mare, iar condiţiile meteo sunt ceva mai neprietenoase:

 

1.  Insula Ovidiu

 

Te-ai gândit cum ar fi să locuieşti, măcar pentru un weekend, pe o insulă? Insula Ovidiu, amplasata pe Lacul Siutghiol la 5000m de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula. Este singurul obiectiv de la noi din ţară care se află pe o insulă naturală, pe care oamenii locului au transformat-o de-a lungul timpului într-un punct de atracţie pentru turişti. 

În oaza de linişte de pe insulă vei găsi un restaurant cu specific tradiţional, spaţii de cazare, dar şi locuri de joacă special amenajate pentru copii. 

 

2. Moscheea Carol I

Nu trebuie să ratezi Moscheea Carol I,  un monument care se impune printre clădirile din centrul vechi al oraşului. Dincolo de încărcătura istorică din jurul acestui monument, în vârful minaretului se află un balcon care îţi oferă o privelişte minunata asupra portului Tomis. 

Vedere din minaretul Moscheii Carol I

 

3. Iaki SPA, Mamaia

Oferă-ţi o zi de răsfăţ la centrul SPA Iaki din Mamaia, unde te poţi bucura de multiple facilităţi relaxante: piscină interioră, jacuzzi, tratamente de înfrumuseţare şi de îngrijire a tenului cu aur sau diverse terapii corporale realizate de cei mai buni specialişti. Atmosfera este una calda şi primitoare, aşa că poţi uita de ploaia de afară. 

 

4. Muzeul Marinei Române, Constanţa

Muzeul Marinei Romane din Constanta este cea mai importanta institutie de acest gen din Romania si adaposteste marturii pretioase ale evolutiei marinei militare si civile din tara noastra. Situat pe strada Traian, muzeul este gazduit de o cladire impunatoare care are o istorie la fel de interesanta ca exponatele pe care le adaposteste. Edificiul a fost ridicat in anul 1909 si a gazduit Scoala Superioara de Marina, prima institutie de invatamant superior din Dobrogea. Colectiile muzeului nu sunt doar unice, ci si inedite si spectaculoase.

 

5. Crazy Cafe, Constanţa

Restaurantul Crazy se numara printre restaurantele cu clasă din Constanţa. Mancarea este impecabilă, iar servirea cat se poate de silenţioasă. Muzica dată cat trebuie de tare, iar despre raportul calitate-pret nici nu mai are rost sa spunem ca este cat se poate de convenabil. Totodata, pe langa arhitectura cosmopolita a cladirii, restaurantul are vedere catre parcul central din Constanta. 

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: mare , ploaie , constanta , spa , muzeu , insula ovidiu