TOP 30 filme de dragoste. Cele mai bune ecranizări din toate timpurile

  • 419 afişări
10 octombrie 2018 Alexandra Necsoiu
TOP 30 filme de dragoste. Cele mai bune ecranizări din toate timpurile

Fie că vrei să recunoşti sau nu, fiecare dintre noi are o latură sensibilă, iar uneori, un film de dragoste foarte reuşit ne poate schimba ziua. Tocmai de aceea am decis să pregătim pentru tine o listă cu cele mai frumoase, pasionale şi marcante filme din toate timpurile. Nu trebuie să fie o producţie actuală şi modernă ca rezultatul să fie unul bun, ci să transmită un mesaj cât mai puternic, iar scenele să-ţi rămână nu doar în amintire, ci şi într-un colţ de suflet.
 
1. THE ENGLISH PATIENT / PACIENTUL ENGLEZ- Adaptat după romanul lui Michael Ondaatje, povestea gravitează în jurul personajelor Ralph Fiennes şi Kristin Scott Thomas, doi îndrăgostiţi din Nordul Africii, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul a primit 12 nominalizări la cea de-a 69-a ediţie a Premiilor Oscar din 1997 şi a câştigat nouă premii, inclusv premiul pentru ”Cel mai bun film”. 
 
2. NOTTING HILL- Povestea este despre un londonez fermecător (Hugh Grant), care deţine o librărie în cartierul Notting Hill şi duce o viaţă complet obişnuită. Totul ia o întorsătură neaşteptată încă din momentul în care o celebră actriţă americană (Julia Roberts) intră în încăpere.
 
3. BEFORE SUNRISE/BEFORE SUNSET/BEFORE MIDNIGHT- ÎNAINTE DE RĂSĂRIT/ ÎNAINTE DE APUS/ ÎNAINTE DE MIEZUL NOPŢII- În primul film, Jesse (Ethan Hawke), un bărbat american, şi Céline (Julie Delpy), o franţuzoaică superbă, se întâlnesc în tren în drum spre Viena şi-şi petrec noaptea plimbându-se prin oraş, vorbind şi îndrăgostindu-se unul de celălalt. Mai apoi, cei doi sunt prezentaţi în Paris, după nouă ani, iar în cea de-a treia parte, apar în Grecia, după alţi nouă ani. Crede-ne, îţi vei dori să anulezi toate planurile din weekend doar pentru a vedea cele trei părţi.
 
4. LOVE ACTUALLY/ PUR ŞI SIMPLU DRAGOSTE- Câteva vedete precum Hugh Grant şi Colin Firth, încearcă să-şi dea seama cum arată, de fapt, poveştile lor de dragoste, fiind înconjuraţi de momente amuzante sau dramatice, toate transformate într-un mix de emoţii. Chiar dacă pe fundal se aude un cover al piesei Mariah Carey’s “All I Want for Christmas" îţi garantăm că este un film pe care-l poţi urmări în orice perioadă a anului.
 
5. IT HAPPENED ONE NIGHT/ S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O NOAPTE- ”Oldie but goldie” cum s-ar spune. Acest film se concentrează asupra vieţii unei coafeze răsfăţate (Claudette Colbert care pleacă de acasă şi îşi găseşte jumătatea, un bărbat fermecător (Clark Gable) dispus să o ajute. Interesant este că ”străinul” este chiar un reporter în căutarea unei poveşti. Este primul film care a câştigat toate premiile importante de la Oscar (cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cea mai bună ecranizare şi cel mai bun regizor).
 
6. WHEN HARRY MET SALLY/ CÂND HARRY A ÎNTÂLNIT-O PE SALLY- Această comedie romantică îi are în rolurile principale pe Meg Ryan şi Billy Crystal şi se concentrează asupra ideii că bărbaţii şi femeile nu pot fi prieteni. Sau pot? Descoperă răspunsul în poveste.
 
7. GHOST/ FANTOMA MEA IUBITĂ- Dacă nu ai văzut până acum acest film, obligatoriu trebuie să-ţi faci timp pentru el! Cum s-ar spune, ”ai trăit degeaba” dacă nu ai văzut scena cu Demi Moore, Patrick Swayze şi olăritul. 

8. THE PROPOSAL/ VREI SĂ TE ÎNSORI CU MINE?- Margaret Tate (Sandra Bullock) este editor-şef al unei edituri, iar Andrew Paxton (Ryan Reynolds) este asistentul ei. Când Margaret află că urmează să fie deportată în Canada, vine cu un plan astfel încât să se mărite cu Andrew pentru a primi viza, iar la schimb, asistentul său este promovat. Deja îţi dai seama ce se întâmplă mai departe...
 
9. AN OFFICER AND A GENTLEMAN/ OFIŢER ŞI GENTLEMAN- Dacă ”Pretty Woman” este o comedie romantică, de data aceasta, Richard Gere joacă într-o dramă despre un tânăr care se înscrie la şcoala de aviaţie pentru a da sens vieţii sale. În tot acest timp, bărbatul învaţă nu doar ce înseamnă disciplina, ci şi dragostea. Să aveţi şerveţelele lângă pat!
 
10. CASABLANCA- Nicio altă poveste de dragoste nu poate ajunge la ceea ce au lăsat în urmă Ilsa şi Rick (Bergman and Bogart).
 
11. BROKEBACK MOUNTAIN/ O IUBIRE SECRETĂ- Povestea marcantă a unei iubiri secrete dintre doi cowboy este suficient de puternică şi frumoasă încât să-ţi rupă inima.

12. LOVE STORY- ”Dragostea înseamnă să nu fie niciodată nevoie să spui "Îmi pare rău"”, este una dintre replicile cu care filmul anilor '70 ne-a cucerit şi ne-am dori şi voi să vă lăsaţi cucerite, mai ales în serile în care sunteţi singure şi aveţi nevoie de o poveste care să vă inspire.
 
13. LIKE CRAZY/ LA NEBUNIE!- Prima dragoste nu se uită niciodată, dar din fericire, în cazul unei studente de origine britanică (Felicity Jones) şi a colegului său american (Anton Yelchin), povestea lor de iubire la o întrosătură tragică când Anna încalcă termenii vizei de student, iar astfel cei doi sunt forţaţi să se separe. Seamănă cu o adevărată poveste de viaţă, nu?
 
14. BREAKFAST AT TIFFANY’S/ MIC DEJUN LA TIFFANY- Perlele, rochia neagră Givenchy sunt doar câteva din elementele cu care Holly Golightly (Audrey Hepburn) a intrat în istoria modei. Povestea are la bază romanul lui Truman Capote şi se încadrează perfect în comedia romantică din Upper East Side.
 
15. BLUE VALENTINE- Unele filme de dragoste merită să fie văzute alături de persoana iubită. În cazul acestuia, îţi recomandăm să fii singură sau doar cu prietenele. Din păcate, această dramă romantică arată partea mai puţin plăcută a căsniciei, dar şi suferinţele în dragoste cu care se confruntă Ryan Gosling şi Michelle Williams.
 
16. THE WAY WE WERE/ CEI MAI FRUMOŞI ANI- Barbra Streisand şi Robert Redford au o poveste de dragoste cu năbădăi. Se iubesc, se despart, se împacă. Sfârşit. Mai multe detalii nu vă oferim, dar vă garantăm că filmul este fabulos.
 
17. BEAUTY AND THE BEAST/ FRUMOASA ŞI BESTIA- Chiar dacă este o animaţie Disney, copilul din  noi nu se satură niciodată de desene, iar acest film este unul dintre cele mai frumoase, potrivit pentru toate vârstele. Remake-ul din 2017 cu Emma Watson şi Dan Stevens ne oferă imaginea poveştii într-o lume modernă, cu un twist feminist.

18. THE BIG SICK- Nu este tocmai o clasică comedie romantic. În schimb, putem spune că este un film amuzant şi extrem de inteligent, bazată pe o povestea reală a lui Kumail Nanjiani. El este un comediant de stand-up din Pakistan care se îndrăgosteşte de Emily Gardner (Zoe Kazan), povestea lor de dragoste fiind una interzisă. Emily intră în comă după ce este diagnosticată cu o boală misterioasă, iar Kumail este pus faţă-n faţă cu părinţii ei, familia lui, dar şi cu adevăratele lui sentimente.
 
19. MY BEST FRIEND’S WEDDING/ IUBITUL MEU SE ÎNSOARĂ-  Julia Roberts este un personaj fermecător, iar filmul te ţine captiv prin întorsătura neaşteptată pe care o aduce.
 
20. LIFE IS BEAUTIFUL/ VIAŢA E FRUMOASĂ- Povestea emoţionantă de dragoste dintre un tată şi fiul lui, prezentată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu are cum să nu te facă să plângi. Şi dacă ai nevoie de şi mai multe lacrimi, trebuie să vezi momentul în care actorul Robertp Benigni acceptă premiul Oscar pentru ”cel mai bun film străin”, în 1999. 
 
21. ROMAN HOLIDAY/ VACANŢĂ LA ROMA- Filmul este despre o prinţesă care evadează şi de îndrăgosteşte de un ziarist american (Gregory Peck) în Roma, ceea ce transformă întreaga acţiune într-o comedie romantică.
 
22. THE FAULT IN OUR STARS/ SUB ACEEAŞI STEA- Îţi aminteşti de filmul ”A Walk to Remember?”. Dacă ţi-a plăcut, cu siguranţă vei fi tare încântată şi de dramatica poveste a doi tineri adolescenţi bolnavi de cancer.
 
23. GARDEN STATE- Zach Braff joacă în acest film sensibil şi extrem de simpatic despre un tânăr (Andrew) care se întoarce acasă, în New Jersey pentru înmormântarea mamei sale, după ce acesta s-a îndepărtat de familie.
 
24. THE NOTEBOOK/ JURNALUL- Sigur ai auzit de el, iar noi nu aveam cum să nu îl includem în această listă.

25. ABOUT TIME- După ce a produs Love Actually, Notting Hill şi Jurnalul lui Bridget Jones, un nou proiect a luat naştere despre un tânăr care realizează că are capacitatea de a merge în timp, ceea ce îi reaminteşte să preţuiască fiecare zi.
 
26. CAROL- Iată o melodramă despre două femei care se îndrăgostesc una de cealaltă în anii 1950. Atmosfera şi modul în care totul este împachetată acţiunea sunt de-a dreptul spectaculoase.
 
27. ATONEMENT/ REMUŞCARE- Te anunţăm încă de pe acum că nu-ţi vei putea stăpâni lacrimile în timpul scenei cu James McAvoy şi Keira Knightley, în librărie. Iar la scurt timp după, acţiunea ia o întorsătură devastatoare şi neaşteptată.
 
28. ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND/ STRĂLUCIREA ETERNĂ A MINŢII NEPRIHĂNITE- Jim Carrey şi Kate Winslet aleg să-şi şteargă toate amintirile despre relaţia pe care au avut-o în această comedie dramatică din 2004, plină de imagini creative şi accente SF.
 
29. TITANIC- Nu ne este ruşine să o spunem, dar l-am văzut de zeci de ori şi nici până în ziua de astăzi nu ne putem sătura de această poveste. Chiar dacă ştim cum se termină (spoiler: se scufundă), inimile noastre se vor bucura întotdeauna de fiecare scenă cu Jack şi Rose.
 
30. LOST IN TRANSLATION/ RĂTĂCIŢI PRINTRE CUVINTE- Doi străini (Scarlett Johansson şi Bill Murray) au o legătură puternică încă din momentul în care se întâlnesc într-un bar din Tokyo. Filmul se focusează asupra oamenilor care reuşesc să stabilească o conexiune puternică.
 
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: filme