Relaţii şi sex - sfaturi şi idei care te vor ajuta

 • 9 tehnici din terapiile sexuale dezvăluite de sexolog Relaţii & Sex 9 tehnici din terapiile sexuale dezvăluite de sexolog

  Terapia sexuală sau psihosexologia este o formă de psihoterapie alcătuită din consiliere, intervenţii cognitivo-comportamentale şi tehnici simple specifice, pentru imbunătăţirea vieţii sexuale. În niciun caz aceasta nu implică acte sexuale în faţa terapeutului sau transformarea şedinţelor într-un surogat pentru sex.

 • Există viaţă sexuală după naştere? Explicaţia unui cunoscut sexolog Relaţii & Sex Există viaţă sexuală după naştere? Explicaţia unui cunoscut sexolog

  Naşterea unui copil aduce o bucurie extraordinară în viaţa oricărui cuplu însă, pe lângă fericirea nemărginită, apare şi o serie de schimbări importante în viaţa celor doi părinţi. Aceste schimbări nu îi afectează doar ca indivizi, ci au efect asupra întregii relaţii. Odată cu venirea pe lume a bebeluşului, toată grija şi atenţia mamei se îndreaptă către micuţ, iar tatăl este neglijat.

 • Cum să-şi exprime sănătos adolescenţii sexualitatea? Relaţii & Sex Cum să-şi exprime sănătos adolescenţii sexualitatea?

  Exprimarea în public a tinerilor sub 18 ani a diverselor forme ale sexualitate, fie din glumă, fie cu diferite intenţii, a devenit un semn clar de comportament matur pentru cei cu vârsele între 12-18 ani, fapt care duce la depăşirea unor etape adolescentine, mai repede decât tânărul este pregătit, este de părere psihologul Alexandru Pleşea.

 • Băieţi buni sau băieţi răi? Prietenie sau sex? Relaţii & Sex Băieţi buni sau băieţi răi? Prietenie sau sex?

  Cine sunt “baietii rai”? De cele mai multe ori îi numim aşa pe cei care scriu un minunat mesaj de iubire care-ţi face ziua cel mai frumos moment din viaţă ta, până descoperi că acelaşi mesaj a mai făcut fericite şi alte femei în acea zi. Sunt acei băieţi care au decis să meargă pe eficientă şi să-şi câştige timp personal şi de calitate.

 • Cum identificăm relaţiile cu abuz emoţional? Relaţii & Sex Cum identificăm relaţiile cu abuz emoţional?

  Fiecare relaţie are un aport la formarea sau la deformarea noastră, iar o relaţie nesănătoasă ne impiedică să fim autentici. Relaţiile sănătoase sunt din ce în ce rare, deoarece oamenii se gândesc mai mult la ei, la interesele lor, la nevoile lor şi nu mai au timp sau dispoziţie să le asculte şi pe ale partenerilor.

 • Te-a înşelat? Iată ce poţi învăţa ca să nu se mai repete Relaţii & Sex Te-a înşelat? Iată ce poţi învăţa ca să nu se mai repete

  Doare foarte tare atunci când eşti înşelat. Chiar dacă se întâmplă o singură dată sau în mod repetat, sentimentul de trădare şi pierderea încrederii în celălalt te pot face să suferi extraordinar de mult.

 • Explicaţia sexologului. Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie? Relaţii & Sex Explicaţia sexologului. Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?

  Flirtul discret sau tachinările în joacă cu o persoană din afara relaţiei sunt considerate, de cele mai multe ori, manifestări normale ale unei personalităţi dezinvolte şi atractive şi pot rămâne inofensive pentru relaţia în sine, dacă sunt respectate anumite limite.