5 greşeli pe care le fac femeile în cuplu, din perspectiva psihologului Gáspár György

  • 564 afişări

5 greşeli pe care le fac femeile în cuplu, din perspectiva psihologului Gáspár György

12 februarie 2018


Gáspár György, psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, specializat în hipnoza clinică, psihoterapia de familie şi psihoterapia integrativă, a identificat 5 comportamente ale femeilor care ar putea reprezenta o cauză a stresului relaţional.


"Relaţiile, mai ales cele de cuplu, ne pot duce din rai în iad în doar câteva secunde. Iar cel mai trist este că nici nu avem habar despre cum am putea îmbunătăţi situaţia şi ajungem să ne scăldăm în gustul amar al frustrării şi neputinţei. Pornind de la observaţiile rezultate din practica terapeutică, am identificat o listă cu 5 dintre comportamentele inconştiente în care se implică femeile şi care ar putea reprezenta o parte din cauzele stresului relaţional.

- Renunţi la rolul de iubită şi devii doamna învăţătoare.
Chiar dacă în fantasmele voastre erotice îi place să fie dominat de tine (tu fiind în rolul învăţătoarei), asta nu înseamnă că în viaţa de zi cu zi va răspunde la fel de bine la dojenelile tale. Şi acum, te rog să fii foarte atentă… deoarece îţi voi spune cel mai mare secret: în relaţii nu există critică constructivă; oricât de frumos ai încerca să o îmbraci, critica rămâne tot critică şi duce la revoltă, agresivitate sau deconectare. Decât să-i spui că este prost făcut grămadă pentru că nu a fost în stare să strângă rufele, mai degrabă îi vorbeşti despre fapte: „Am văzut că nu au fost adunate rufele – ceea ce mă frustrează foarte tare, deoarece ne-am înţeles că este treaba ta. Ca să avem mai mult timp pentru noi şi ca să ne bucurăm inclusiv de sex, am nevoie să mă ajuţi şi să contribui la treburile casnice.“. Ştiu, probabil, vei spune că sună ca-n cărţi şi nu-ţi vine natural. Dar, în fapt, este vorba doar despre o lipsă de exerciţiu. Sunt sigur că nici când ai luat primul smartphone în mână nu a fost nimic natural, doar că ai învăţat să-l foloseşti în aşa fel încât să răspundă nevoilor tale. Ei bine, şi într-o relaţie de cuplu te poţi adapta, nu doar când e vorba de tehnologie – doar că, în plus, va trebui să-i respecţi bărbatului imaginea de sine şi să ai grijă de el ca şi de cel mai valoros partener de drum din călătoria numită viaţă.

Citeşte continuare AICI.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: greseli , cuplu