Cum să te bucuri de sexualitate! Abandonează-te complet plăcerii sexuale! Soluţii simple

  • 5247 afişări
Cum să te bucuri de sexualitate! Abandonează-te complet plăcerii sexuale! Soluţii simple

25 aprilie 2016

Ştii deja că menţinerea unei greutăţi sănătoase îmbunătăţeşte sistemul imunitar, face să ţi se potrivească toţi pantalonii şi îţi accelerează metabolismul, dar ce efect are asupra sexului?

Probabil ai auzit că mişcarea fizică determină creşterea dorinţei sexuale... şi aşa se întâmplă. Mişcarea creşte fluxul de sânge, de multe ori îndreptat înspre zona pelvină. O mare parte din toată povestea despre arderea grăsimilor ce duce la nopţi mai fierbinţi în pat are mai mult de-a face cu bărbaţii decât cu femeile. La bărbaţii supraponderali, sângele are adesea probleme în a circula eficient către penis, ceea ce duce la disfuncţii erectile. Pentru femei, pierderea în greutate ce duce la sex mai grozav are de-a face mai mult cu mintea, şi mai puţin cu metabolismul. Sexolog clinic si terapeut sexual certificat AASECT, Michelle L. Delevante, spune că imaginea fizică se dovedeşte a fi semnificativă în a determina felul în care o femeie se comportă şi acţionează în dormitor.

"Pentru a te bucura de plăcerea sexului şi a întâlnirii intime cu partenerul, trebuie să te simţi confortabil în a fi vulnerabilă şi să renunţi la inhibiţii. Când te concentrezi pe a-ţi acoperi colăceii de grăsime, rezultatul este dezastruos. Fiind nesigură pe tine, te detaşezi de actul sexual li eşti timidă. Plăcerea pură de a fi sexuală poate fi astfel diminuată li limitată."

Pentru multe femei, să se abandoneze în pat şi să ignore imaginile sociale ale "corpului perfect" nu e un lucru simplu. Iată câteva soluţii care te vor ajuta să te abandonezi plăcerii...

1. Bucură-te şi sărbătoreşte-ţi propria sexualitate

Poate fi dificil să simţi bine în pielea ta chiar şi mai greu când eşti complet goală şi te abandonezi în faţa judecăţii altei persoane. Dar iată ceea ce multe femei uită: faci sex deoarece partenerului tău îi place corpul tău şi îi place exact aşa cum e.

"Femeile ar trebui să înceteze să se identifice cu ceea ce nu le place sau să îşi dorească să îşi schimbe corpul şi, în schimb, să se uite mândre în oglindă şi să descopere lucruri care le plac la trupurile lor", sugereaza Delevante. Crezi sau nu, eşti o zeiţă a sexului şi partenerul tău e norocos că e lângă tine!


2. Abandonează-te momentului

Acum, că te simţi frumoasă şi apreciată, ţine minte ca sexul ţine mai puţin de felul în care arăţi, şi mai mult de felul în care faci dragoste. Bucură-te de felul în care te trage de păr, îţi masează corpul şi te ine strâns  în braţe: închide ochii şi gândeşte-te doar la felul în care se simte. Încearcă să renunţi la aşteptări şi lasă plăcerea să-ţi inunde corpul. Sugestia lui Delevante? Explorează-ţi corpul, cunoaşte-l, familiarizează-te cu el şi iubeşte-l!


3. Când vine vorba de greutate, fericirea ta e cheia

Fără o imagine de sine pozitivă, pierderea în greutate nu te ajută prea mult. Este important să fii sănătoasă, să mănânci corect şi să faci mişcare fizică regulat. Dar nu face din a avea un corp perfect obiectivul tău.

Concluzia? Când vine vorba de satisfacţia sexuală, plăcerea se bazează mai mult pe mintea ta şi pe felul în care alegi să te vezi pe tine şi actul sexual. Şi dacă nu eşti mulţumită de corpul tău în timpul sexului, întreabă-ţi partenerul cum îl face să se simtă în timpul sexului: sunt şanse destul de mari să fii perfectă exact aşa cum eşti!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!