De ce calitatea sexului este influenţată de alimentaţie

  • 2641 afişări
De ce calitatea sexului este influenţată de alimentaţie

28 martie 2016

Sexologii şi nutriţioniştii au găsit, prin studiile lor, nişte legături între alimentele pe care le consumăm şi viaţa sexuală. Acum ni se poate spune ce să mâncăm dacă vrem libidoul mai mare, spre ce produse să ne îndreptăm dacă avem un copil în plan sau ce anume în meniu ne poate ajuta în cazul unei afecţiuni care ţine de viaţa noastră intimă.

Libidoul şi meniul

Vă spun onest că eu, pe pielea mea, nu am remarcat nicio mare influenţă a meniurilor mele asupra libidoului, dar am destui prieteni care se laudă că ei au văzut ceva, ceva.

Cele mai numeroase studii pe tema legăturii dintre alimentaţie şi viaţa sexuală se referă la subiectul libidoului - cu alte cuvinte, ce să mănânci sau ce să nu mănânci ca să îţi ţii libidoul la un nivel ridicat.

Aşadar, să intrăm direct în subiect şi să vă spun că pentru bărbaţi a fost analizată recent o listă de alimente pe care mai bine le-ar ocoli. Pe ea figurează sarea, care consumată în exces este principalul factor de risc pentru hipertensiune arterială, iar această afecţiune, potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Tulane, cauzează disfuncţie erectilă, ce nu poate fi tratată cu medicamente specifice.

Apoi, avem zahărul, după ce mai multe studii au arătat că nivelul de testosteron scade cu până la 25% după ce concentraţia de zahăr din sânge a atins un moment de vârf, ceea ce duce la apariţia problemelor de libido. De evitat ar fi şi soia, cred oamenii de ştiinţă: un studiu al Universităţii Harvard a stabilit că o dietă bogată în soia poate provoca disfuncţie erectilă, deoarece estrogenul din acest aliment duce la scăderea nivelului de testosteron. Pe lista alimentelor pe care am face bine să le consumăm, indiferent de sex, ca să îi dăm o mână de ajutor vieţii sexuale figurează: seminţele de pin, care sunt pline de arginină, o substanţă care creşte fluxul sangvin prin dilatarea vaselor de sânge şi care este transformată de organism în oxid nitric. 

Citeşte tot articolul pe csid

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!