S-a aflat de ce închidem ochii în timpul sărutului

  • 3326 afişări
S-a aflat de ce închidem ochii în timpul sărutului

25 martie 2016

Sărutul nu este un simplu gest. Se pare că atât bărbaţii, cât şi femeile sunt programaţi genetic pentru sărut, iar acesta constituie o necesitate fiziologică. 

S-a dovedit că, în timpul sărutului acţionează în diferite feluri 34 de muşchi din zona capului, ceea ce constituie un bun exerciţiu fizic prin care poţi arde 2-3 calorii pe minut. Sărutul stimulează sistemul imunitar, aducând chiar o anumită contribuţie la rezistenţă organismului în fata infecţiilor şi mai ales a alergiilor. Prin stimularea secreţiei de endorfină şi exitocină, sărutul are un efect calmant asupra întregului organism, contribuind la stabilizarea ritmului cardiac şi la bunăstarea generală.

Cât de bine săruţi în funcţie de zodie?

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra au dorit să afle de ce oamenii închid ochii atunci când se sărută. Concluzia este că în acest fel se realizează o concentrare mai profundă asupra senzaţiilor de atingere. Potrivit oamenilor de ştiinţă, majoritatea indivizilor doresc să se concentreze asupra senzaţiilor tactile atunci când sărută sau fac sex.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!