"Să faci un copil este cea mai proastă decizie pe care o poţi lua!”

  • 1708 afişări
14 mai 2018


"Să faci un copil este cea mai proastă decizie pe care o poţi lua!”


Este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă, în urma unor studii pe această temă.


Cercetătorii au arătat că a avea copii nu este cea mai bună decizie. Apariţia unui copil declaşează o serie de efecte în  viaţa ta, afectând-o la capitolul bani, sex sau somn.

Greg şi Mitch, care deţin o emisiunea ştiinţifică pe YouTube, au detaliat "daunele" pe care un copil le poate produce într-un cuplu. Iată câteva dintre acestea.

Aproximativ 70% dintre cupluri se confruntă cu deteriorarea relaţiei în primii trei ani de viaţă ai copilului, printre care: lipsa de intimitate, lipsa banilor, diferenţele de opinii cu privire la modul de a creşte copilul şi timpul petrecut de părinţi împreună.

Fericirea în căsătorie scade rapid şi ea după naşterea primului copil.

"Acele cupluri care cred că un copil îi va apropia mai mult, ar trebui să se mai gândească", a marturisit dr. Elen Walker pentru "Psihologia de azi".

Somnul şi relaxarea sunt ceva la care părintii mai pot doar visa. În primii doi ani de viaţă ai copilului, părintele pierde şase luni de somn, ceea ce reduce somnul la o medie de aproximativ 2,5 ore pe zi.

În ceea ce priveşte partea financiară, NBC News afirmă că în SUA creşterea unui copil costă 13.000 de dolari pe an, ceea ce înseamnă că până la vârsta de 17 ani se ajunge la un total de 233.000 de dolari.

Se mai pune, de asemenea, şi problema suprapopulării Terrei. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: copil , decizie