10 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă ţii dietă vegană în timpul sarcinii

 • 108 afişări
10 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă ţii dietă vegană în timpul sarcinii

12 ianuarie 2018

Dietele bazate pe plante au început să fie un adevărat trend, în special în luna Ianuarie când majoritatea aleg să devină vegani. Foarte multe persoane, inclusiv celebrităţile, consideră că este un mod mai sănătos de a-ţi trăi viaţa şi, de asemenea, este ideal şi pentru mediul înconjurător.

Pentru viitoarele mămici însă, există câteva aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când vine vorba de o dietă pe bază de plante. Iată 10 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti însărcinată şi vrei să fii vegan.

 1. Creşterea în greutate. Greutatea pe care o câştigă o mamă în timpul sarcinii va avea un impact puternic asupra sănătăţii şi dimensiunilor copilului. Dacă sursa de energie este scăzută, vei creşte în greutate mai greu, iar asta poate afecta sănătatea copilului. Unele diete vegane sunt scăzute în calorii aşa că, adaugă în meniu mâncăruri nutritive precum alune, unt de arahide, fructe uscate, fasole şi grăunte.
 2. Proteine. O sarcină necesită multe proteine în ultimele două trimestre de sarcină, cu un minimum recomandat de 70g de proteină pe zi. În gerenal, o femeie care urmează o dietă vegană trebuie să consume 65g de proteină, iar în cazul unei sarcini, tot ce trebuie să faci este să măreşti cantitatea de mâncare. Poţi lua aceste proteine din tofu, boabe de fasole şi linte.
 3. Calciu. Calciul este ideal pentru dezvoltarea oaselor şi a dinţilor bebeluşului în timpul sarcinii. O femeie însărcinată absoarbe mai mult calciu şi reduce pierderea acestuia. Este recomandat ca în timpul sarcinii să consume 1000mg de calciu pe zi. Printre mâncărurile bogate în calciu se numără seminţele, băuturile din plante şi legumele verzi.
 4. Vitamina D. Între lunile octombrie-martie, razele soarelui nu permit iniţierea procesului chimic în corp pentru a asimila vitamina D. Este recomandat ca persoanele vegane să consume 15 micrograme de vitamina D în tot acest timp. În timpul sarcinii vitamina D este necesară pentru dezvoltarea creierului bebeluşului, oaselor şi dinţilor.
 5. Fier. Deficienţa de fier este o problemă comună în timpul sarcinii indiferent de dieta mamei, având în vedere necesitatea unei cantităţi mari de sânge atât pentru mamă, cât şi pentru creşterea bebeluşului. Suplimentele şi mâncărurile bogate în fier sunt recomandate pentru femeile însărcinate, dar trebuie să aibă mare grijă ca acestea să nu fie luate în acelaşi timp cu suplimentele de calciu.
 6. Vitamina B12. Dezvoltarea bebeluşului necesită vitamina B12, iar aceasta lipseşte din dietele vegane.
 7. Acidul gras omega-3. Omega-3 este importantă pentru dezvoltarea creierului şi a retinei, dar cum acesta este găsit în peşte, acesta nu face parte din meniul unei diete vegane. În schimb, peştele mai poate fi înlocuit cu boabele de soia, nucile şi seminţele de in.
 8. Iod. O femeie însărcinată trebuie să consume 150mg de iod în fiecare zi şi trebuie să-şi asigure cantitatea adecvată de consum.
 9. Zinc. Zincul este foarte important în timpul sarcinii, în special pentru sistemul imunitar, iar cele mai mari surse de zinc au la bază carnea animalelor.
 10. Acid folic. Acid folic este ideal în timpul sarcinii pentru dezvoltarea tubului neural.
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sarcina , dieta , vegan