Cum a descoperit Ana Aslan leacul anti-îmbătrânire „Nu se moare de bătrâneţe”

  • 3071 afişări

Cum a descoperit Ana Aslan leacul anti-îmbătrânire  „Nu se moare de bătrâneţe”

16 mai 2017


Ana Aslan a rămas în istorie drept femeia care a învins bătrâneţea.


Cel mai celebru medic geriatru român a inventat primul medicament capabil să întâzie procesul de îmbătrânire.  A creat Gerovitalul H3, produs biotrofic de origine românească şi a înfiinţat primul institut dedicat luptei contra bătrâneţii şi bolilor vârstei a treia.
A muncit 12 ore pe zi, a renunţat la viaţa personală şi a nu a regretat nicio secundă sacrificiul.

„Eu nu trăiesc în trecut. Eu în general trăiesc în prezent şi viitor. Nu mă gândesc la trecut, nici măcar nu îmi amintesc de trecut. Cred că altă trăsătură care m-a ajutat este aceea că nu regret nimic. Aşa am fost în viaţă şi aşa sunt acum. Nu regret nimic, nici lupta pe care am avut-o, nici că sunt singură, nimic! Da, eu aşa sunt!” , aşa se descria Ana Aslan .


 În anul 1949 a fost numită şef al Secţiei de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din Bucureşti. A început să experimenteze procaina în afecţiunile reumatice. Şi-a aplicat cercetarea pe cazul unui student care era ţintuit la pat din cauza unei crize de artroză.


“Pe 15 aprilie, am cunoscut un tanar student la medicina, care suferea de artroza acuta, in stare de criza de trei saptamani – nota ea. Genunchiul lui era imobilizat si fiecare miscare ii provoca dureri atroce. Medicatia care-i fusese administrata nu-i usurase suferinta decat pe termen scurt.”

A ales sa-i administreze o solutie cu procaina 1% in artera femurala, desi exista riscul sa nu o nimereasca, artera unei persoane tinere fiind foarte subtire. A reusit, iar dupa cateva minute tanarul a ridicat piciorul si l-a indoit de mai multe ori. La scurt timp, el a parasit spitalul.

“Socul si interesul erau atat de mari, incat am renuntat la cariera universitara – careia ma dedicasem trup si suflet – pentru a ma consacra studiului acestei substante.”

Dupa doi ani, Ana Aslan a inceput un experiment de lunga durata pe animale, asociat cu un studiu clinic pe 25 de pacienti varstnici, bazat pe procaina injectabila, si a constatat imbunatatirea starii lor generale.

Printre exemplele care au demonstrat ulterior eficienta tratamentului se afla si cel al unui pacient in varsta de 110 ani.

Dupa patru ani de tratament, tremuraturile mainilor si ale capului aproape incetasera, putea sa mearga singur, avea pofta de mancare, parul alb se repigmenta, iar depresia era inlocuita de o stare psihica buna.

.În 1980 cercetătoare a inventat, împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu, produsul geriatric Aslavital. Produsul a fost brevetat în 1980. La clinica Anei Aslan au ajuns cele mai mari personalităţi ale vremii. Printre pacienţii Anei Aslan s-au numărat Pablo Neruda, Salvador Dali, Miguel Asturias, Charlie Chaplin, Mareşalul de Gaulle, Indira Ghandi, Regele Arabiei Saudite, Generalul Franco, Mareşalul Tito, Marlene Dietrich, Lillian Gish, Aristotel Onasis, Jaqueline Kenedy,dna ltzack Shamir.

 ”Când eram tânără îmi dădeam salariul de internă pe o lună pentru o rochie frumoasă”, mărturisea cercetătoarea. Pasionată de modă, atentă la siluetă, iubitoare de haine de firmă şi bijuterii, Ana Aslan a rămas în amintirea celor care au cunoscut-o drept o prezenţă impecabilă. Lua întodeauna masa la aceeaşi oră , îmbrăcată elegant şi purtând bijuterii. A fost toată viaţa atentă la alimentaţie şi a dus un trai echilibrat.
A avut relaţii cu personalităţi ale vremii pe care le-a ţinut departe de ochii presei. Se relaxa jucând cărţi, ascultând muzică, mergând la spectacole de balet şi de patinaj artistic. Se spune că invenţiile Anei Aslan au adus venituri de 17 milioane de dolari ţării, în vremea lui Ceauşescu.

 

“Uratenia ma crispeaza, ma blocheaza si ma anihileaza. Nu as sti cum sa traiesc intr-o ambianta respingatoare. Detest batranetea, uratenia si minciuna” – se confesa Ana Aslan.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ana aslan , batranete
Comentarii / 1
  • O DOAMNA DE MARE CARACTER!UN SAVANT CARE SE NASTE ODATA LA CATEVA SUTE DE ANI!DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA.

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!