Cum te afectează trecerea la ORA DE IARNĂ 2018

  • 166 afişări
12 octombrie 2018
Cum te afectează trecerea la ORA DE IARNĂ 2018

Specialiştii au demonstrat că efectul schimbării de oră în ultimul weekend din octombrie nu durează foarte mult, bucuria unui somn dispărând în numai câteva zile. 

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. 

ORA DE IARNĂ 2018 Când dăm ceasurile înapoi?

România trece duminică, 28 octombrie, la ora de iarnă 2018. Astfel, în ultimul weekend din octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 devine ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă 2018 va face ca ziua de 28 octombrie să fie cea mai lungă din acest an.

Un studiu la care au participat peste 3.000 de adulţi din Marea Britanie a demonstrat că, odată cu schimbarea orei în luna octombrie, calitatea somnului dispare.

"Bucuraţi-vă de o oră în plus de somn cât puteţi" a fost concluzia specialiştilor de la Glasgow University, Marea Britanie, care avertizează că efectul schimbării de oră dispare în câteva zile, potrivit dailymail.co.uk.

Cei mai mulţi dintre participanţii la studiu au declarat că se simt mai energici şi mai fericiţi decât înaintea trecerii la ora oficială de iarnă. Însă efectele aparent benefice ale unei ore în plus de somn dispar rapid, mulţi spunând că se simt mai rău ca atunci când dormeau mai puţin.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ora de iarna , efecte