Detox: care sunt toxinele care ne împiedică să slăbim

  • 276 afişări
26 noiembrie 2018
Detox: care sunt toxinele care ne împiedică să slăbim

Te-ai gândit vreodată la un detox?  La un regim de purificare?  Dacă ţi-ar plăcea să încerci, dar nu ştii exact ce ai de făcut, iată câteva sfaturi de calitate de la dr Suzana Pretorian, medic balneolog la Danubius Health Spa Resort Sovata.

             ”Toxinele ne împiedică să slăbim şi să putem elimina kilogramele în plus  eficient.” De ce? Răspunsul e simplu. Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este în primul rând producerea de ţesut gras cu care le izolează.

Ce înseamnă “toxine” şi cum se traduce această noţiune în mod concret?

·       Alimente procesate, conservate, hipercalorice-non nutritive (ulei, făinuri, orice dulce rafinat în afară de fructe întregi proaspete, alimente naturale supraprelucrate termic). Nutrienţii sunt vitaminele, mineralele, enzimele, substanţele fitochimice – existente predominant în alimente vegetale neprelucrate termic.

·        Stimulentele – cofeina, alcool, tutun

·       Medicamentele şi suplimentele (conţin conservanţi)

·       Cosmeticele (conţin conservanţi)

·       Poluarea aerului, apei, respectiv electromagnetică (telefon mobil, calculator, TV, tot ce este introdus în priză)

·       Somn insuficient

·       Emoţiile negative – furie, frică, tristeţe, presiunile psihologice – toate acestea cresc aciditatea corpului şi produc blocaje energetice.

Dacă eşti o femeie sau o persoană care munceşte (timp limitat), toxinele pot fi eliminate astfel:

- Consumă  alimente vii, deloc sau puţin prelucrate termic, predominant vegetale (salate, legume, leguminoase, fructe, seminţe, nuci)

- Redu cantiatea de carne şi alimente de origine animală

- Rezumă-te la două –trei mese pe zi, fără să ciuguleşti între mese

 de preferat organice

- Fereşte-te de stimulente – cafea, energizante, băuturi acidulate -  ele scad drastic nivelul de energie, dau doar o falsă senzaţie de înviorare)

- Bea multă apa de calitate înaltă, cca 2,5 litri/zi (apă de izvor, apă ionizată negativ – obtinuţă de exemplu cu filtru SDK-501 Enagic). Dacă nu ai cum să foloseşti un astfel de aparat, optează pentru apă plată cu pH în jur de 7,5 şi densitate minerală cât mai scăzută (de exemplu, calciu sub 50mEq/l) sau apă filtrată cu ajutorulu unui aparat cu osmoză inversă (care însă este încărcată pozitiv, şi prin urmare nu are puterea detoxifiantă şi regeneratoare a apei de izvor sau a celei încărcate negativ)

- Hidratează-te cu apă simplă sau sucuri de legume

- Nu ţine telefonul mobil aproape de corp, mai ales de zona inimii. Explicaţia? Iradierea indusă scade energia, procesele de detoxifiere şi regenerare ale corpului

- Culcă-te devreme ! Cu cât mai devreme înainte de ora 12.00. Somnul de calitate (orele dormite înaintea miezului nopţii) este cel mai eficient mecanism fizic de detoxifiere şi regenerare. Să nu existe nicio sursă de poluare electromagnetică (mai ales în prize sau în funcţiune în camera în care dormim), respectiv nicio sursă de lumina (lumina albastră sau albă blochează eliberarea melatoninei – hormonul tinereţii – în timpul somnului)

- Stai minim 30 minute pe zi în natură

- Înoată sau alege să faci o drumeţie o data la două săptămâni

- Fă 10 minute de stretching ( întinderi) dimineaţa, după trezire.

- Înainte de o nouă zi de muncă, dedică-ţi 10 minute. 10 minute de relaxare a minţii (contact spiritual – meditaţie, rugăciune).

- Detoxifiază-te cu ajutorul saunei. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: detox , toxine