Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă!

  • 40 afişări
Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă!

13 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Galerie foto

Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă! (galerie foto)Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă! (galerie foto)Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă! (galerie foto)Mâncatul emoţional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi şi a ajunge în formă! (galerie foto)

De foarte multe ori, din pricina stresului cotidian şi a emoţiilor negative, cădem în capcana a ceea ce se numeşte mâncatul emotional. Ajungem să ne umplem golurile emoţionale, frustrările, apelând la mâncare, iar acest comportament compulsiv se răsfrânge asupra siluetei.

Tocmai de aceea industria de fitness se adaptează problemelor cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi oameni.  Conceptul revoluţionar Bodyshape Transformation Center, lansat de românca Irina Alionte, mai întâi peste hotare şi apoi, şi în România, îmbină antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentaţi, cu plan nutriţional şi, în mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset, care îi ajută pe cei care merg la sală să îşi vindece problemele emoţionale pentru a obţine apoi rezultatele dorite.

“Alături de nutriţie, mişcare si recuperare, mindset-ul este elementul central în procesul de transformare corporală. Dacă nu eşti echilibrat în plan mental şi emoţional, o să ai tendinţa să îţi umpli golurile interioare cu mâncare – deci îţi afectează alegerile de nutriţie.

Dacă nu ai o stare interioară armonioasă, te simţi stresat, obosit sau supărat – există riscul să mănânci impulsiv, excesiv sau pe fond emoţional, pentru a-ţi găsi doza de fericire în mâncare.

Mulţi oameni folosesc mâncarea ca pe un instrument de alinare a emoţiilor negative care ies la suprafaţă. Aşadar, nu e suficient să ştii ce alimente să mănânci şi cum să le combini, e foarte important să ajungi la un echilibru mental care să te ajute să scapi de comportamentul respectiv şi să ai rezultate bune în procesul de slăbire”, declară Irina Alionte.

Specialiştii susţin că este nevoie să îţi depăşesti toate obstacolele mentale şi toate scuzele (că nu am timp, nu pot, sunt prea tânăr, prea bătrân, prea gras, am încercat totul, nu mai am nicio speranţă) şi să ai mereu targetul tău în vizor.

„E important să ştii mereu unde eşti şi unde vrei să ajungi. Să îţi găseşti puterea interioară de a depăşi obstacolele care apar.

Dacă eşti frământat de gânduri şi agitat, nu vei ajuta nici procesul de recuperare, nu vei putea să te odihneşti şi să ai un somn liniştit. Te bagi în pat cu toate grijile şi gândurile de peste zi, le vei duce cu tine şi în somn, iar somnul va fi superficial şi neodihnitor.

Specialiştii de la Bodyshape Tranformation Center te ajută să faci faţă stresului, provocărilor de zi cu zi, să scapi de mâncatul emoţional şi să te sentezi mental pentru a face faţă cu brio antrenamentelor şi să ai rezultate maxime în procesul de slăbire.

Fără cei trei piloni pe care îi oferim: antrenamente ghidate, nutriţie personalizată şi coaching, rezultatele nu pot fi garantate. Tocmai prin acest aspect ne diferenţiem de sălile de fitness clasice şi tocmai ce avem noi reprezintă viitorul industriei de fitness”, declară Irina Alionte, fondatoarea conceptului Bodyshape Transformation Center.

Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu exprienţă, mulţi dintre aceştia campioni internaţionali la diverse sporturi, obişnuiţi astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiţii. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivaţi, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentaţi să renunţe şi îşi vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.

Irina Alionte este o tânără antreprenoare de 29 de ani care, la puţin timp după terminarea studiilor în Marea Britanie, a fondat Bodyshape Transformation Centre – singurul centru de transformare corporală care garantează rezultatele.

Ideea sa atipică de a combină fitness-ul şi atmosfera de club s-a dovedit a fi o mişcare extraordinară, ce s-a extins în câteva universităţi din UK, astfel primind premiul pentru Best Business Growth şi finanţare de la Guvernul Britanic.

Din dorinţa de a aduce în România know how-ul britanic, la începutul anului 2015, Irina a pus bazele Bodyshape Transformation Centre în cartierul Aviaţiei din Bucuresti – singurul centru de transformare corporală din România care care îmbină antrenamentele personalizate, nutriţia şi coachingul pentru dezvolarea personală.

Echipa sa de experţi în transformare corporală a reuşit să topească peste 3,500 de kg de grăsime si 20,000 de centimetri din talie în doar câteva luni de la deschidere, ceea ce a atras şi mai mult atenţia presei.

Povestea de succes a Irinei a fost până acum mediatizată în publicaţii internaţionale de top precum The Huffington Post sau Forbes.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!