Mihaela Bilic: "Mişcarea nu slăbeşte. Slăbitul îl facem cu..."

  • 15077 afişări
11 iulie 2018

Mihaela Bilic: "Mişcarea nu slăbeşte. Slăbitul îl facem cu..."

 
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic nu este de acord cu exerciţiile fizice epuizante pentru obţinerea siluetei mult-visate.
 
Foto: Facebook
 
"Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puţin nu sportul care presupune tras de tine (şi de fiare:), transpiraţie, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american în care nişte antrenori în super formă “biciuiesc” un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain:(
Îmi pare rău că se induce acest raţionament confor căruia kilogramele în plus înseamnă lene, indolenţă, sedentarism ţi că e suficient să-ţi mişti fundul ca să slăbeşti. Slăbitul nu îl facem cu sport, ci furculiţa…sau mai bine zis cu lipsa ei. Slăbitul înseamnă mâncare puţină, mişcarea e un fel de bonus. A integra activitatea fizică în viaţa noastră trebuie să aibă ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slăbitul. Iar activitate fizică înseamna orice formă de mişcare care iţi place, ţi se potriveşte, te relaxează, te face să râzi sau măcar îţi descreţeşte fruntea. Pentru că doar în acest context avem şansa să facem din mişcare un obicei, un stil de viaţă, o bucurie.
Nu transformaţi mişcarea într-un instrument de tortură şi într-o armă împotriva kilogramelor, o veţi urî pentru că veti eşua. Activitatea fizică ţine corpul în funcţiune, împiedică atrofierea muşchilor (inerentă atunci când slabim), îndreaptă postura şi îmbunătăţeşte atitudinea. În loc să ne focalizăm pe cântar, mai bine am învăţa să stăm drepţi, pentru că nimic nu e mai trist decât nişte umeri căzuţi si un spate gârbovit. Ţinuta contează mai mult decât greutatea iar a fi în formă înseamnă mai mult decât un număr de kilograme.
Fără mişcare suntem bătrâni iar fără ţinută suntem învinşi, resemnaţi. Găsiţi-vă forma de mişcare care vă face bine, îndreptaţi spatele, ridicaţi ochii din pământ şi lăsaţi-vă corpul să se mişte, pentru asta a fost făcut", a scris Mihaela Bilic pe  contul de Facebook. 
 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: mihaela bilic , reteta