Tratamente cu radioterapie gratuite, decontate prin CNAS, pentru pacienţii neoplazici

  • 277 afişări
12 decembrie 2018 Cristiana Trifu
Tratamente cu radioterapie gratuite, decontate prin CNAS, pentru pacienţii neoplazici

Galerie foto

Tratamente cu radioterapie gratuiteTratamente cu radioterapie gratuiteTratamente cu radioterapie gratuite

Pacientii neoplazici din Romania pot efectua tratamente cu radioterapie de ultima generatie, gratuite, in cadrul Centrului Oncologic Sanador (integrat Spitalului Clinic Sanador), cel mai mare centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc, inaugurat in urma cu doua luni in capitala.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integrala a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat in regim de spitalizare de zi. Pacientii pot urma sedinte gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar si de radioterapie conventionala 3D, in functie de indicatia medicala primita. 

Radioterapia este aplicata in prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau in asociere cu interventiile chirurgicale si tratamentele oncologice sistemice, in functie de localizarea formatiunii tumorale si stadiul bolii. In Romania, mai mult de jumatate din pacientii pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importanta critica nu beneficiaza in timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatura si de medici de specialitate.

“Capacitatea de radioterapie la nivel national in momentul de fata este insuficienta, iar clinicile care ofera servicii decontate au deja liste de asteptare de cateva luni. Prin decontarea sedintelor de radioterapie in cadrul centrului nostru, speram sa venim in sprijinul cat mai multor pacienti care au nevoie de acest tratament in cel mai scurt timp. La Centrul Oncologic, pacientii beneficiaza de o gama complexa de investigatii si tratamente oncologice, acordate de medici de un inalt nivel profesional, intr-un spital construit dupa ultimele standarde internationale in domeniu“, a declarat dr. Laurentiu Bujor, Director Medical.

Centrul Oncologic este dotat cu ultimul tip de tehnologie de iradiere – 2 acceleratoare liniare TrueBeam si TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial in domeniu. Ambele echipamente ofera pacientilor un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicata si doze scazute de radiatii asupra tesuturilor sanatoase, reducand la minimum efectele secundare. In plus, departamentul este dotat cu computer tomograf 4D Philips Big Bore, care va permite sa  realizeze radioterapie cu functie de sistem de “gating respirator” pentru stereotaxie pulmonara, tumori ale glandei ma