De ce s-a implicat Mihaela Geoană în campania de prevenire a cancerului la sân. ”Mă simţeam condamnată”

  • 151 afişări
22 octombrie 2018
De ce s-a implicat Mihaela Geoană  în campania de prevenire a cancerului la sân. ”Mă simţeam condamnată”

Galerie foto

Mihaela GeoanăMihaela GeoanăMihaela GeoanăMihaela Geoană

 În 2001, soţia lui Mircea Geoană, a pus bazele Fundaţiei Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, inţiind campania de luptă împotriva cancerului la sân odată cu iluminarea anuală în roz a celor mai frumoase clădiri din Bucureşti.

De atunci, preşedinta Fundaţiei Renaşterea promovează sănătatea femeii prin programe de depistare precoce a cancerului de sân, ovarian şi de col uterin.

Mărturisire emoţionantă a soţiei lui Mircea Geoană

Mihaela Geoană a povestit recent care a fost motivul care a determinat-o să se implice în campaniile de prevenire a cancerului. Soţia lui Mircea Geoană a trecut prin momente de coşmar când, în urmă cu mai mulţi ani, după un control banal în SUA, medicul a descoperit un nodul la unul dintre sâni.

”În anul când urma să ne întoarcem în România am făcut un test de rutină. Iar acolo investigaţia presupune şi palparea sânului. Am fost surprinsă, dar controlul acesta a descoperit un nodul, iar doctorul mi-a spus că se teme că este o problemă şi că mă invită să mă întorc după weekend pentru un control aprofundat. Mărturisesc că vorbele medicului m-au speriat foarte tare, iar în tot acel weekend mă gândeam cine îmi va creşte copiii (aveau 5 şi 7 ani), eu aveam spre 40 de ani. Nu ştiam foarte multe lucruri despre boală şi mă simţeam condamnată.

Am revenit, am descoperit că era o problemă benignă şi nu aveam motive să mă îngrijorez. Am rămas însă cu gustul stărilor prin care treci.  Am avut marele noroc că eram în SUA, aveam o prietenă foarte apropiată care avea funcţia similară unui medic şef şi am sunat-o: „Susan, ce mă fac? Uite ce mi-a spus medicul!”, iar ea mi-a răspuns, ”stai liniştită, în 80% din cazuri nici măcar nu este o problemă malignă şi, chiar dacă este, o să facem drumul acesta de mână, împreună.” Aceste cuvinte mi-au dat o sentimentul că nu sunt singură, că cineva este acolo şi mă susţine. Iar asta încercăm şi noi să facem cu pacientele noastre: consiliere psihologică, consilierea rudelor şi aşa mai departe”, a povestit Mihaela Geoană, potrivit stirilekanald.ro.

Foto Facebook

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cancer