Dragoş Bucur: "Fetiţa noastră adoptată este de etnie romă. Există discriminare în România."

  • 15419 afişări
10 octombrie 2018
Dragoş Bucur: "Fetiţa noastră adoptată este de etnie romă. Există discriminare în România."

Galerie foto

Dana Nălbaru - familieDana Nălbaru - familieDana Nălbaru - familieDana Nălbaru - familie

Anul trecut, Dragoş Bucur şi soţia sa Dana Nălbaru şi-au mărit familia cu încă un membru.

Actorul şi cântăreaţa au adoptat o fetiţă pe nume India Roxana, de etnie romă. Cuplul, căsătorit din 2005, mai are doi copii, pe Sofia, în vârstă de 12 ani, şi pe Kadri, în vârstă de trei ani.

Actorul în vârstă de 42 de ani a vorbit, în emisiunea „În faţa ta“, de la Digi 24,  despre cum a întâlnit discriminarea în timpul procesului de adopţie al fiicei sale mijlocii. 

„Există discriminare în România. Ştiţi că fetiţa noastră mijlocie, India Roxana, este de etnie romă. În timpul procesului de adopţie există întâlniri de grup la care vin mai multe familii şi discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu că nu voiau să adopte, nu voiau să audă. Au scris pe hârtie că nu vor copil de etnie romă. Mi se pare o oglindă a societăţii noastre, are legătură cu etnia, cu orientarea sexuală, cu alegerile religioase. Trăim într-o ţară...“, a spus Dragoş Bucur.

Dragoş Bucur a renunţat la proiectul „Visuri la cheie“ de la Protv pentru a se dedica vieţii de familie. Actorul a decis să aloce mai mult timp familiei, considerând a fi unul dintre cele mai importante lucruri în viaţă. 

În 2016, familia Bucur a luat decizia de a-şi educa fata cea mare Sofia în sistem home schooling. Această hotărâre a iscat o dezbatere aprinsă în spaţiul public. Acum toţi cei trei copii ai cuplului beneficiază de educaţie în sistemul de învăţământ care aplică metoda Montessori.

„Atunci când a devenit public faptul că Sofia învaţă acasă, mi-a sărit toată lumea în cap că vreau să schimb sistemul de învăţământ din România, dar pe mine nu mă interesează chestia asta, mă interesează doar viaţa mea şi a copiilor şi a soţiei. În al doilea rând, au început toţi să se comporte ca şi când Sofia e fata lor şi nu e, e a noastră. Nu vreau să vorbesc mai mult decât e cazul despre acest lucru, pentru că nu vreau să le dau apă la moară“, a spus Dragoş Bucur.

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru folosesc metoda Montessori în educaţia celor trei copii ai lor. După ce în urmă cu doi ani şi-au retras fiica cea mare, Sofia,  din sistemul de învăţământ tradiţional, pentru a o instrui acasă, ei au decis să folosească metode alternative pentru educaţia copiilor.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: dragos bucur