O îndrăgită actriţă la noi a anunţat că suferă de o boală cumplită: screloză multiplă - FOTO

  • 654 afişări
22 octombrie 2018
O îndrăgită actriţă la noi a anunţat că suferă de o boală cumplită: screloză multiplă - FOTO

Galerie foto

Selma BlairSelma BlairSelma BlairSelma Blair

"Am avut simptome ani de zile, dar nu le-am luat niciodată în serios".

Actriţa Selma Blair a anunţat, pe contul ei de Instagram, că suferă de scleroză multiplă, o boală autoimună cu care a fost diagnosticată în urmă cu 4 luni, dar că probabil are această afecţiune de 15 ani.

"Am avut simptome ani de zile, dar nu le-am luat niciodată în serios", spune Selma Blair.

Ce este screloza multiplă?

Scleroza multiplă este o afecţiune cronică a sistemului nervos central (SNC), caracterizată prin episoade de inflamaţie şi demielinizare focală cu localizări multiple, diseminate în timp. Scleroza multiplă este o boală care debutează la adultul tânăr (20-40 ani), şi este de 2-3 ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Ca dispunere geografică predomină în regiunile nordice, prevalenţa mergând de la 1 la 100.000 locuitori în zonele ecuatoriale, la 80 la 100.000 locuitori în nordul Europei şi Americii de Nord.

Manifestările clinice cele mai sugestive pentru diagnosticul de scleroză multiplă sunt: anomalii senzitive, adesea sub formă de amorţeli, dureri, contracţii spastice (în flexie, în extensie), nevrită optică, tremor cerebelos, parestezii la nivelul feţei.

În pofida volumului enorm de cercetări făcut în ulti mii 10-15 ani cu scopul de a elucida etiologia SM, cunoştinţele actuale sunt încă destul de departe de a preciza o cauză a acestei maladii, motiv pentru care nu există încă un tratament etiologic care să determine vindecarea afecţiunii.

Foto Hepta, Instagram

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: actrita , boala