Suferinţa tăcută a Ancăi Serea. Merge săptămânal la spital: "Nu mi se mai oxigenează creierul"

  • 3981 afişări
10 octombrie 2018
Suferinţa tăcută a Ancăi Serea. Merge săptămânal la spital: "Nu mi se mai oxigenează creierul"

Galerie foto

Anca SereaAnca SereaAnca SereaAnca Serea

Probleme medicale grave pentru Anca Serea. Puţini ştiu că vedeta este nevoită să meargă la spital periodic din cauza afecţiunii de care suferă.

Anca Serea este mămica eroină din showbiz, după ce a născut cinci copii.

Diagnosticată cu anemie severă, vedeta merge săptămânal la spital pentru a face un tratament perfuzabil, după cum chiar ea mărturiseşte. Indiferent ce alimente consumă valorile hemoglobinei, care sunt foarte mici, nu se schimbă, şi de aceea s-a ajuns la tratament injectabil, intravenos. 

Am o anemie severă, o am din copilărie. Din păcate, o moştenesc şi copiii. Trebuie să fac un tratament perfuzabil, în cantităţi foarte mari, pentru că sunt la limita foarte coborâtă, de aceea nu mi se mai oxigenează ca lumea creierul şi am ameţeli. Când merg la spital stau două ore. Este singura soluţie de a remedia anemia, de a ridica valorile fierului. Majoritatea femeilor, până la o anumită vârstă, se confruntă cu problemele astea. Doar că eu am un ritm foarte alert, dorm puţin. Merg la mai mulţi doctori, acum urmează să consult un hematolog şi sper să îi dăm de capăt. Fac un tratament de mai multă vreme, dar acum s-a acutizat”, a spus Anca Serea într-un interviu pentru libertatea.ro.

Ce este anemia

Anemia se defineşte ca fiind scăderea hemoglobinei şi a hematocritului sub valorile normale corespunzătoare vârstei şi sexului. Reducerea capacitaţii de a asigura transportul oxigenului se manifestă prin paloare, care se instalează lent în anemia cronica şi rapid în anemia consecutivă unei hemoragii, răcirea extremităţilor din cauza reducerii metabolismului din ţesuturi, respiraţie accelerată care asigură o creştere a cantităţii de oxigen fixată pe hemoglobină, tahicardie (adică creşterea frecvenţei bătăilor inimii) pentru a compensa reducerea cantităţii de sânge care transportă oxigen. Din cauza oxigenării insuficiente a sistemului nervos, mai pot apărea o serie de simptome cum ar fi: ameţeli, cefalee (durerile de cap), astenie.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: spital